„A fenntartható fejlődés állapotát valószínűleg nem érhetjük el - de törekedhetünk rá.”


Napenergia besugárzás ma:
Bp., XI. kerület,
Összesen: 0 kW/m²

 

Az energiatermelési adatokról
 

A napelemes rendszerekben a napsugárzás segítségével elektromos energiát állítnk elő. Ezekben a naperőművekben az energiatermelési adatokat az SMA Sunny WebBox-ok szolgáltatják, melyeket az energiatermelési rendszerben helyezünk el. A rendszer egy mérőadapterből és egy mikroszámítógépből áll. A mikroszámítógép tárolja a mért adatokat, és automatikusan feltölti azokat a SunnyPortal oldalakra. A részletes adatok, különböző szempontok szerint grafikonokba rendezve a SunnyPortal oldalain tekinthetők meg. A fontosabb SunnyPortal-oldalak saját honlapunkba is beágyazhatók - ahogy ezt meg is tettük a kényelmesebb elérhetőség kedvéért.

A napkollektoros rendszerekben a napsugárzás segítségével folyékony közeget melegítünk fel, amely ezután fűtés és használati melegvíz (HMV) számára adja át az energiát. Ezekben a rendszerekben egyrészt a keringetési és hőcserélő rendszer vezérlő mikroszámítógépe, másrészt a csővezetékben elhelyezett mérőszonda és az ehhez kapcsolt hőmennyiségmérő szolgáltat adatokat.

Egyik helyszínünkön (Közalkalmazottak Háza, Budapest, XI. kerület) időjárási állomást is elhelyeztünk. Regisztráljuk a szélmérő adatait, illetve a hőmérsékletet, páratartalmat, a légnyomásváltozást, ill. a csapadékmennyiséget. Honlapunkon megtekinthetők a részletes pillanatértékek, illetve a hőmérséklet és a csapadékmennyiség grafikonos formában is rendelkezésre áll.

 

  © Udvar-Ház Kft., 2009, minden jog fenntartva.